top of page

Kostholdstesten

Test din forbrenningstype

coloredfigures.jpg

Test om du har rød, gul, grønn eller blå forbrenning før du velger den dietten eller det kostholdet som passer for deg. 

Hva er en diett?

Ordet diett kommer fra det latinske/greske ordet 'diaeta' som betyr livsstil. En diett er ikke noe du driver med i to-tre måneder og så slutter med, men slik du spiser for fremtiden. Det er også slik Bailine vil at du skal tenke på diett, fordi det er den eneste måten du kan lykkes å gå varig ned i vekt på – samt beholde en sunn helse resten av livet. Og dietten må passe til din personlige forbrenning.

Ved å følge de Bailine diettene som stemmer med din forbrenningstype kan du forvente forbedringer som:

  • Du vil kunne glede deg over fysisk og mental energi etter måltider

  • Maten vil bli effektivt omdannet til energi og ikke lagret som fett

  • Fordøyelsesproblemer - treg mage, gass, oppblåsthet - vil gi seg

  • Du vil få stabil energi og god utholdenhet dagen igjennom

  • Du vil bedre dine fysiske prestasjoner

  • Din evne til å konsentrere deg vil bli vesentlig styrket

  • Du vil kunne glede deg over en ny følelse av velvære

  • Irritabilitet, angst, depresjon og hyperaktivitet vil gi seg

Selv om du bare skulle spise mat av beste kvalitet og sunneste slag, er det fremdeles mulig at du mangler de næringsstoffene du trenger for å fungere skikkelig

Enten du er ute etter å optimalisere eller vedlikeholde helsen: Spis mat som passer din personlige forbrenningstype. Et viktig spørsmål du må få svar på er om du har høyt forbrenningstype, moderat høyt, moderat lavt eller lav forbrenningstype.

 

Vi er forskjellige i personlighet, blodtype, fingeravtrykk og forbrenningstype. Noen mennesker som er nesten utelukkende kjøttspisere, andre er vegetarianere.

 

For å føle seg vel, oppnå idealvekt og kunne glede seg over god helse og form, må enhver lære å "skreddersy" kostholdet sitt så mye som mulig etter ens personlige forbrenningstype.

En effektiv omsetning av energi handler om hvordan kroppen utnytter den maten, den næringen du gir den.

Når en begynner å spise riktig etter sin forbrenningstype, vil en oppleve mange positive forandringer som i høy grad kommer til å forbedre livskvaliteten. Ikke bare om vekt, men også om energinivå, overskudd og en kropp som fungerer som den skal. Noen av disse forandringene vil komme umiddelbart, andre trenger litt mer tid.

shutterstock_160144142-495x400.jpg

Kostholdsekstpertenes best bevarte hemmelighet

 

Et kosthold eller en diett som fungerer bra for én person, har kanskje ingen innvirkning på person nummer to og kan forverre situasjonen for en tredje.

 

En mer presis måte å beskrive det samme prinsippet på: All mat og ethvert næringsstoff kan ha bokstavelig talt motsatte biokjemiske virkninger på forskjellige mennesker. Forskere har vist at en bestemt diett som enkelte personer kunne ha godt av, lett kunne gjøre andre personer syke.

 

Bailine undervisningen i kosthold er lagt opp etter forskere som Weston Price, Frances Pottenger, Royal Lee, Roger Williams, George Watson, Henry Harrower, Henry Bieler, Melvin Page, Elliot Abravanel, Emanuel Revici og William Donald Kelley på feltet metabolsk (forbrenningstype) individualitet.

shutterstock_87683680-300x200.jpg

Det finnes ingen diett eller kosthold som passer for alle

shutterstock_691810240-495x400.jpg

Bokstavelig talt alle fremtredende kostholdseksperter i dag har sin egen diett eller kostholds plan som de mener vil gi optimal helse til alle som holder seg til den. Selv om det finnes mennesker som nå og da snubler over en diett som tilfeldigvis er riktig for dem, (de som et gitt kosthold tilfeldigvis er metabolsk riktig for) går de fleste uten noen kunnskap om kosthold som passer for deres individuelle forbrenning.

 

Vi er forskjellig i personlighet, blodtype, fingeravtrykk og forbrenningstype. Alt fra mennesker som er nesten utelukkende kjøttspisere, til personer som er nesten rene vegetarianere.

 

For å føle seg vel, oppnå idealvekt og kunne glede seg over god helse og form, må enhver lære å "skreddersy" kostholdet sitt så mye som mulig etter ens personlige forbrenningstype.

Det er ditt ansvar ovenfor deg selv og din familie.

Kosthold er ikke sort eller hvitt - det er en regbue av kostholdsplaner

For å forstå ditt unike ernæringsbehov kan du sammenligne det med rikdommen i det veldige mylderet av farger som til daglig strømmer mot oss fra omgivelsene nesten over alt hvor vi ferdes.

Tallet på mulige harmoniske fargekombinasjoner er enormt, siden det er utallige ulike fargenyanser. Hvis du tenker deg en fargeskala delt i fire like deler - hver av de fire grunnfargene rødt, gult, grønt og blått - tilsvarer de hver av fire forbrenningstypene.

shutterstock_1168604089-495x362.jpg

Bailine har fire hovedtyper av dietter og kostholdsplaner

Mennesker har uendelig variable behov for mat og næring. Bailine anbefaler av den grunn ikke ett spesielt kosthold som skal passe for alle. Menneskets behov for proteiner, karbohydrater og fett ("makronæringsstoffene"), de viktigste byggesteinene i kostholdet, har Bailine plassert på en fargeskala

Protein – fett type                                                                                                                             Karbohydrattype

Høy forbrenningstype                               Moderat høy                     Moderat lav                   Lav forbrenningstype

Rainbow

Illustrasjonen viser at jo lengre til venstre på fargeskalaen man kommer, desto større andel spises av fett og proteiner og desto mindre av karbohydrater. Rødt illustrerer at man trenger mer proteiner og fett enn karbohydrater, mens det er stikk motsatt med blått - mer karbohydrater enn proteiner og fett. 

 

Du må ikke forstå det slik at Bailine mener det kun er fire varianter av kosthold å velge mellom. Innen hver av de fire fargegrupper finnes det et nesten uendelig variasjoner. På samme måte som variasjonene i hver farge er vi som individer nesten unike i hva vi trenger av makro- og mikronæringstoffer og hva vi ikke kan tolerere pgmatintoleranse og matallergier. 

 

Den beste måten å bedre helsen, er å spise et bredt utvalg av maten som er riktig for deg og unngå all mat

som ikke passer for deg. Mener du at du ikke tåler melk, brød, nøtter eller frukt? 

 

Et eksempel på en mat intoleranse er manglende evne til å fordøye sukkerinnholdet som finnes i melk. Denne tilstanden kalles laktoseintoleranse. Dette er noe du må ta hensyn til for å fastsette det kosthold som passer for deg. 

 

Du kan også ha nytte av å finpusse ditt kosthold i forhold til din blodtype. 

 

Ring 815 21 77 til nærmeste Bailine klinikk og be om hjelp.

Ta testen her (åpnes på ny side)

bottom of page