top of page

Bailine trening

Savner du fysisk trening? 

 

Elektrotrening vil både bygge opp og vedlikeholde muskelmassen

Bailine har utviklet elektronisk treningsapparat som simulerer ulike former for trening. Apparatet foretar oppvarming av musklene ved å ta dem en og en om gangen, deretter trene alle musklene samtidig, og til slutt foreta uttøying ved behov.

Vi har programmer for hofter, midje, lår, mage, rygg med mere - Electrobics program som fatburner, babyboom, high and low impakt, intervalltrening, dybdemassasje - hudprogrammer for cellulite og hudoppstramminger.

 

Elektrotrening gir en lett form for styrketrening av musklene, setter i gang blodomløpet, strammer opp slapp hud og virker smertedempende. Du blir mer bevisst din egen muskulatur på grunn av den biofeedbackeffekten behandlingen har på sentral-nervesystemet. Apparatet motivere til økt daglig aktiv gymnastikk og trening.

Fordi behandlingen varieres med forskjellige typer behandlinger for hvert besøk, blir hvert besøk mer effektiv.

 

Mange forskningsrapporter dokumenterer at elektrotrening bygger opp muskelmassen på skadde pasienter. Den danske forskeren Dr. Thomas Mohr har påvist (se dadlnet.dk 10. april 2000) at elektronisk stimulering av lammet muskulatur gir en økning i maksimalt surstoff-opptak på 20-100 % og en økning av muskelmassen opp til 40 %. Pasientene sier at elektrotreningen gir et stort velvære, omtrent det samme som oppleves under og etter trening. Det finnes også en mengde dokumentasjoner på at elektrotrening virker smertedempende, noe som er til stor nytte for pasienter med kroniske smerter.

 

Undersøkelser i Sports Medicine 14 (2): 1992 viser at muskler også til friske mennesker blir sterkere med elektronisk muskeltrening. Dr. J. M. Kots (1971) påviser at muskelstyrken kan øke fra 38% til 50% etter kun 19 dager med elektrotrening. Forskingsrapporten påpeker at styrken ikke bare vil bli oppnådd på normalt friske mennesker, men også på veltrente atleter.

Elektrotrening ble bl.a. benyttet av de russiske vektløfterne under olympiaden i München i 1972. Elektrotrening er også brukt for å opprettholde personellets muskulatur ombord på militære ubåter. NASA har benyttet elektrotrening på astronautene i sitt romforskningsprogram for å hindre muskelsvinn ved vektløshet.

 

Bailine treningsapparat finnes kun i Bailine klinikkene, og skiller seg fra andre apparater f.eks ved at apparatet husker fra sist så du vil få den beste treningen, du kan trene hele kroppen samtidig, du kan varierer aktiveringen og styrken underveis for å nevne noe.

Apparatene er produsert i henhold til flere nasjonale og internasjonale kvalitetsstandarder. Simulatorene er Nemko-godkjent, og testet og godkjent som medisinsk apparat etter IEC sikkerhetsrutiner for USA og etter CE/EEA Europeiske direktiver (93/42/EEC)

Om muskler og elektrotreningl

Det er hjernen som styrer musklene, og den gjør det med informasjon fra sansene og andre afferente impulser eller meldinger. Tverrstripet muskulatur kan også styres og tvinges ved hjelp av viljen, innen visse grenser.

 

Muskelfibrene aktiveres av impulser fra motoriske nerver, som deler seg og ender opp i motoriske endeplater.

En motorisk nervecelle og alle de musklene som den innerverer kalles en motorisk enhet.

 

Når nerveimpulsen når den motoriske endeplaten, frigjøres det acetylcholin, og når dette kommer i kontakt

med muskelfiberen, oppstår det en elektrisk impuls på overflaten av muskelfiberen. Fordi acetylcholinet overfører impulsen fra nerve til muskel, kalles et slikt stoff en overføringssubstans.

 

Den elektriske impulsen som nå er dannet på muskelfiberens overflate, er utgangspunktet for forandringer i

muskelfiberens indre, slik at den trekker seg sammen. Den «maskinen» som sørger for det består av to trådformede proteiner, aktivin og myosin, kjempemolekyler som ligger regelmessig ordnet i forhold til hverandre, omtrent som et trekkspill eller en borrelås.

Når muskelfiberen kontraheres, kan den forkorte seg til omtrent halvparten av opprinnelig lengde i avslappet tilstand. Kommer det bare en eneste impuls, varer sammentrekningen bare en bestemt og kort tid, ca. et tidels sekund. På en enkel impuls vil hver muskelfiber og hver motorisk enhet trekke seg sammen med en bestemt styrke, aldri hverken mer eller mindre.

 

Ved en vanlig muskelkontraksjon mobiliseres det flere motoriske enheter på en skreddersydd måte, slik at kontraksjonskraften passer perfekt til bevegelsen som skal utføres. Dette finstemte samspillet styres av hjernen, ikke minst på grunnlag av tilbakemeldinger fra musklene.

Hensikten med elektrotrening av nerver og muskler hos mennesker er å etterligne den naturlige prosess. Ved å levere en svak strøm som svarer til den som normalt går over nervecellemembranen ved en nerveimpuls, kan man få samme muskelkonsentrasjon som ved normale forhold.

 

Bailine biofeedback

Helt frem til 1965 var det alminnelig oppfatning at bare noen av menneskekroppens muskler sto direkte under viljens kontroll. Andre kunne bare dirigeres av det autonome nervesystem. Musklene i armer og ben var f.eks. slike som gjennom sentralnervesystemet sto under viljens kontroll. Men når det gjaldt musklene i hjertet og de indre organer, mente man at det forholdt seg ganske annerledes. De sto helt og holdent under det autonome nervesystemkontroll, det som ubevisst og selvstendig regulerte kroppens indre organiske funksjoner.

Men forskning og eksperimenter, først med mus og siden med mennesker, viste at det var mulig å påvirke hjerteslagene ved hjelp av viljen.  Siden ble det påvist at man bevisst kunne påvirke mange av de kroppsfunksjoner  som man tidligere trodde var helt ufrivillige og selvstendige. Ut fra dette vokste den forskning og teknikk som har fått navnet biofeedback. (Feedback = tilbakeføring)

archer.jpg

Hvis du skal lære å skyte med pil og bue, må du være i stand til å se både pilen og målet og dessuten hvor pilen treffer.  Hvis du skal lære å snakke, må du kunne høre. Et barn som hører dårlig, snakker også dårlig. Men hvis det får et høreapparat, vil en kanskje bli i stand til å snakke like godt som et normalt barn.

Biofeedback er feedback i forbindelse med biologiske funksjoner. Dette virker slik at signalene fra kroppens indre, som normalt er for svake  til at de kan oppfattes blir forsterket og bevisstgjort.

Hvis et menneske blir tilstrekkelig bevisst oppmerksom på en hvilken som helst kroppsfunksjon som styrkes av det autonome nervesystemet, kan vedkommende lære å påvirke denne ved tankens hjelp.

Bailine underviser i fysiske øvelser som passer for deg og som former figuren din til riktige proporsjoner

Et problem med inaktivitet har sammenheng med tap av muskelvev. En redusert muskelmasse fører til et redusert basalt stoffskiftetempo og svekker kroppens evne til å brenne fett i hviletilstand og ved arbeid.

redusert basalt stoffskiftetempo og svekker kroppens evne til å brenne fett i hviletilstand og ved arbeid.

Inaktivitet er et problem i våre dager. Barn ser på tv i stedet for å være med på aktiviteter. Voksne har et lignende problem. Maskiner utfører mye av arbeidet som tidligere var kroppsarbeid. En stor prosentdel av jobbene er nå inaktive «skrivebordsjobber». Også jobber som tradisjonelt krevde hardt fysisk arbeid, er nå langt mindre fysisk krevende på grunn av maskiner.

Forskningsrapport etter forskningsrapport slår fast at trening er en viktig faktor både for vektkontroll og bedre helse.

En av de siste rapportene kommer fra det amerikanske helsedepartementet. Den slår fast at: «Mennesker som trener regelmessig forteller at de føler seg bedre, har mer energi og ofte trenger mindre søvn. De som trener regelmessig mister overflødig fett, samtidig som musklene øker i styrke og fleksibilitet. Mange opplever også psykologiske fordeler som øket selvfølelse, større selvtillit, mindre angst og lettelse i milde depresjoner.»

De fleste som slanker seg er svært opptatt av å tape vekt

De burde i stedet være opptatt av å tape fett. For om du taper en kilo i vekt, så tilsvarer dette bare en kilo på vekten. Men taper du en kilo i fett, kan du gå inn en hel kjolestørrelse, altså mange centimeter.

For mye fett virker som en parasitt på kroppen. Hvis blodårene i en halv kilo fettvev ble lagt på rad, ville de utgjøre omtrent halvannen kilometer. 4 – 5 kg fettvev inneholder omtrent en mil, ekstra, unødvendige blodårer som hjertet må pumpe blod gjennom.

Ved å legge opp ditt program slik at du taper fettvev på samme tid som du øker muskelvevet vil du få det beste resultat. Hvis du er en voksen kvinne, og vekten har holdt seg stabil de siste 10 årene, er sjansene for at du kanskje har erstattet flere kilo muskel med flere kilo fett. En stabil vekt kan skjule en voksende fedme problem etter som årene går.

De fleste forbinder slanking med vekttap, men det kan like gjerne bety reduksjon av kroppsmål i centimeter

De formingsøvelsene som brukes i Bailine gjør det mulig å slanke midje og hofter, redusere omkretsmålene på tunge lår og kraftige ankler, løfte en tung byste, fjerne dobbelthaker, stramme opp ansiktsmuskler o.l.. Men du må lære å skille mellom «vekt» og «mål». Når du trekker inn magemusklene, så reduserer du livmålet ditt, men du taper ikke i vekt.

slanking.JPG

Hos Bailine får du analysert ditt forhold mellom kroppsvekt og kroppsfettet

Selv om vekten din virker normal, kan du fortsatt være overvektig. Din vekt er ikke nødvendigvis en sann mål på hvor mye fett du bærer på. Ikke la ordene ”normal vekt” lure deg. Ifølge listene, kan ”normal” meget vel være ”fett” nok til å alvorlig påvirke helsen din.

Bailine kan hjelpe deg med å få tilbake en sunn kropp ved å gjøre enkle endringer i din nåværende livsstil; hvis du virkelig ønsker å bli kvitt overflødig
fett for alltid.

Når Bailineterapeuten har fastsatt din kroppstype velger hun ut øvelser som er beregnet på å korrigere figurtypen din

Er det for mye fett rundt hofter og lår får du øvelser som er beregnet på å redusere disse kroppsområdene. Er bysten, ryggen og armene for smale, får du øvelser for å øke størrelsen på volumet av disse kroppsområder.

I Bailine klinikken vil du få utlevert et databasert treningsprogram for deg personlig. På datautskriften ser du hvor prosentvis perfekt du er på de forskjellige områder på kroppen. De øvelsene vi tar med her er bare et lite utvalg av de øvelsene terapeuten har å tilby. I programvaren finnes det mange flere å velge mellom. Du kan også få tyngre øvelser med apparater og vekter, eller Bailine Imotion.

Eksempler på øvelser for økt aktivitet:

Lette øvelser for ulike deler av kroppen

Hver øvelse utføres i serier, for eksempel med fem repetisjoner. Dersom det er lenge siden du har trimmet, bør du begynne forsiktig. Start dagen med å gjøre øvelsene – da har du begynt dagen på en positiv møte.

Øvelser for lår og hofter

Stilling: Stå rett og støtt deg til en stol, bord el. Strekk kroppen til full høyde. Ett ben av gangen.

Strekk vristen og løft benet rett frem. Du vil kjenne at låret strammer, hold litt.

Sving benet ned og så langt tilbake som du kan, mens du strekker på vristen, hold litt. Du skal ikke svaie ryggen, da strekker du for langt.

En serie: 5 ganger med hvert ben.

Øvelsen blir tyngre dersom du ikke støtter deg.

trene hofter og lår.png

Øvelse midje

Sitt (eller stå) med rett overkropp. Pust dypt inn og trekk magen så

hardt og så langt inn som du er i stand til i 6-10 sekunder. Pust ut.

Fold så hendene over maven. Press nå maven ut mot hendene, rolig

og kraftig, samtidig som du presser imot med hendene.

Gjenta øvelsen flere ganger.

trening midje.png

Øvelser for stuss og lår

Stilling: Stå rett og strekk kroppen til full høyde, støtt deg til stol, bord. Ett ben av gangen.

Bøy kneet og løft så høyt som mulig, gjenta 5-25 ganger. Dette kan gjøres fort, men pass på at du er rett i ryggen.

Øvelsen blir tyngre dersom du ikke støtter deg, men i stedet holder hendene i siden

trening stuss og lår.png

Øvelse for rygg og armer

Stilling: Stå med føttene lett adskilt. Hold hendene ned langs siden av kroppen. Stå rett og strekk kroppen.

A:Hev armene ut og opp over hodet til de krysser hverandre.

B:Senk armene ut og ned til de krysser på ryggen bak hoftene.

C:Armene ned langs kroppen.

En serie: 5 ganger

Om du er gravid skal du ikke heve hendene over hodet, kun løfte armene lett ut fra siden og krysse dem bak på ryggen.

trene rygg.png

Øvelse for hals og nakke

Stilling: Stående eller sittende

Strekk halsen, og bøy forsiktig hodet til du ser i taket.

Bit så underleppen over overleppen, hold, tell til 5, slipp og se rett frem. Gjenta 5 ganger

Det er lettere å forebygge en dobbelthake enn å kurere en, men det lønner seg ikke å gi opp. Har du dobbelthake, anbefales det at du gjør denne øvelsen så ofte du kan.

trene hals.png
bottom of page