top of page

Kostholdstesten

Test din forbrenningstype

 

Er du overvektig eller ute av form? Synes du det er vanskelig å gå ned i vekt og holde deg slank?

Hvordan føles energinivået? Spretter du ut av sengen om morgenen med kraft og energi? Eller må du ofte tvinge deg opp av sengen?

Blir du nå og da overfalt av tretthet, irritabilitet eller dårlig konsentrasjon?

Hva med din generelle helsetilstand?

Har du verk eller smerter? Har du en kronisk sykdom? Allergier, betennelser, depresjon, fordøyelsesbesvær, hjerte- og karsykdommer, hodepine, lavt eller høyt blodsukker eller tilbakevendende infeksjoner?

Hvis du har slike problemer eller ikke føler deg på topp, kan det tenkes at du lider av feilernæring

Spiser du mye hurtigmat får kroppen ikke nok av viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. For å kompensere for dette spiser du mer og blir da enda fetere uten å få nok av næringsstoffene du mangler.

Overvekt kan også være et tegn på underernæring

 

Overvektige mennesker lengter etter riktige matvarer og næringsstoffer for å tilfredsstille sin sult og normalisere sitt stoffskifte. Resultatet er ofte at de spiser for mye.

Selv om du bare skulle spise mat av beste kvalitet og sunneste slag, er det fremdeles mulig at du mangler de næringsstoffene du trenger for å fungere skikkelig.

Enten du er ute etter å optimalisere eller vedlikeholde helsen, spis mat som passer din personlige forbrenning.

Et viktig spørsmål du må få svar på er om du har høyt forbrenningstype, moderat høyt, moderat lavt eller lav forbrenningstype.

Vi er forskjellig i personlighet, blodtype, fingeravtrykk og forbrenningstype. Alt fra mennesker som er nesten utelukkende kjøttspisere, til de som er nesten rene vegetarianere. For å føle seg vel, oppnå idealvekt og kunne glede seg over god helse og form, må enhver lære å  "skreddersy" kostholdet sitt så mye som mulig etter ens personlige forbrenningstype.

En effektiv omsetning av energi handler om hvordan kroppen utnytter den maten, den næringen du gir den. Når en begynner å spise riktig etter sin forbrenningstype, vil en oppleve mange positive forandringer som i høy grad kommer til å forbedre livskvaliteten. Ikke bare om vekt, men også om energinivå, overskudd og en kropp som fungerer som den skal. Noen av disse forandringene vil komme umiddelbart, andre trenger litt mer tid.

Her følger forbedringene som kan forventes på kort sikt:

  • Maten vil bli effektivt omdannet til energi og ikke lagret som fett.

  • Du vil kunne glede deg over fysisk og mental energi etter måltider og mellommåltider.

  • Du vil føle deg mett og ikke merke sult fire til fem timer etter måltider.

  • Du slipper å føle trang til søtsaker og stivelsesholdig mat.

  • Fordøyelsesproblemer - treg mage, gass, oppblåsthet - vil gi seg.

  • Du vil få stabil energi og god utholdenhet dagen igjennom.

  • Du vil bedre dine fysiske prestasjoner.

  • Din evne til å konsentrere deg vil bli vesentlig styrket.

  • Du vil kunne glede deg over en ny følelse av velvære og positiv sinnstilstand.

  • Irritabilitet, angst, depresjon og hyperaktivitet vil gi seg.

Slik tester du deg selv:

For hvert av spørsmålene, sett du et kryss ved svaret som passer på deg.

Hvis et svar ikke passer helt til deg: Velg svaret som ligger tettest opptil dine generelle tendenser. Svar på spørsmålene ut fra situasjonen i øyeblikket. Ikke slik du var før eller ønsker at du skal bli. Husk at det ikke finnes noen rette eller gale svar! Ta deg tid og ikke forhast deg.

Når det gjelder stoffskifte, er alt høyst individuelt, og alt er i konstant forandring. Dette er grunnen til at å teste ditt personlige stoffskifte og finstemme kostholdet, er noe du bør gjøre med jevne mellomrom. Kontakt din nærmeste Bailine salong og få tips og råd til oppfølgning.

Ta testen her (åpnes på ny side)

bottom of page