top of page

Bailine

Et enklere liv

Mva på alternativ behandling

Vedr. forslag fra Finansdep om mvaplikt på alternativ behandling


Bailine Helse og smertekontroll AS er imot at det innføres merverdiavgiftsplikt på helserelaterte tjenester. God helse er langt mer en kun velvære.

Bailine terapi er godkjent som alternativ behandling av helsedirektoratet. Tjenestene er tilnærmet 100% helserelatert, og vårt hovedmål er å forbedre helsesituasjonen for både kvinner og menn i Norge.


Høyere kostnad på våre tjenester på grunn av mva vil kunne resultere i at færre går til Bailine terapi og heller bruker mer smertestillende medikamenter for sine plager.


Verdens helseorganisasjon (WHO) mener komplementære tilbud til skolemedisinen er en menneskerett. Mange av pasientene som benytter seg av Bailine terapi er kronisk syke og har allerede dårlig råd. Mange av våre klienter opplever å få begrenset hjelp fra de ordinære helsetilbudene.


Uttalelser fra våre klienter viser at en del har kommet til behandling i Bailine etter at de i lang tid har gått til andre typer behandlinger innenfor det offentlige uten å få hjelp, og mange har etter Bailine behandlinger oppnådd bedring. Disse pasientene får ingen direkte økonomisk støtte, men bidrar økonomisk i samfunnet ved blant annet å kunne stå i jobb lenger på grunn av Bailine terapi. Ved å legge til merverdiavgift på alternativ behandling vil behandlingen bli for dyr for mange. De vil ikke få den hjelpen de trenger, og kan i større grad ende opp som uføre og dermed utgjøre en større økonomisk belastning for samfunnet.

Bailine helsebehandling er bygget på biofeedback-metoden.


Bailine terapien er en variant av ‘TENS’ (Transkutan elektrisk nervestimulering) som vi kaller makro-TENS da vi bl.a. bruker impulser med høyre frekvenser og større pads en ved vanlig TENS. Bailine apparat er utviklet sammen med bl.a. Statens Teknologiske Institutt. Ved hjelp av en spesiell elektronisk løsning er vårt apparat meget forskjellig fra alle tilsvarende apparater. Bl.a. er det kun nødvendig med én elektrode pr. kanal i motsetning til tilsvarende apparater som benytte to elektroder (ett elektrodepar) for hver kanal. Dette gir bl.a. en mer målrettet styring av de elektroniske impulsene.


Bailine apparatet med sine elektroniske impulser hjelper pasienter til å få kontroll over kroppens ‘smerte-porter’ og brukes bla. ved behandling av:

· rygg- og nakkeplager

· demping av smerter

· vektreduksjon pga. bl.a. mage- og tarmproblemer

· økt bevegelse i stramme og stive muskler

· behandling av fordøyelsesplager med kostholdsveiledning

· lymfedrenasje med bindevevsmassasje

Bailine terapien virker ved at muskulaturen aktiveres elektronisk og medfører at rigide muskler trer i pulsatoriske bevegelser. Dette løser opp muskulatur og lukker for smerte-portene i ryggmargen, pga. biofeedbackeffekten behandlingen har på sentralnervesystemet.

Bailine er en norsk utviklet metode som bl.a. er bygget på ‘the Gate Control Theory of Pain’ ble lansert tidlig på 1960-tallet av den canadiske psykologen Ronald Melzack og den britiske fysiologen Patrick Wail.

Bailine har også utviklet pedagogiske opplegg som benyttes i forbindelse med terapibehandlingen. Dette er gjort i samarbeid med bla. ernæringsekspert Jens Veiersted ved Tunsberg Medisinske Skole, Professor Christian André Drevon, Professor Rune Blomhoff, ernæringsekspert Dag V. Poleszynski og magister Olav Nøkling.

Merverdi på Bailine terapi vil medføre en konkurransevridende prisstigning i forhold til andre virksomheter som driver med smertedemping og vektkontroll om som også i dag er fritatt for merverdiavgift uten å være registret som alternativ behandling.

Eksempler på klientuttalelser:

Erica Solberg, Bailine Bergen Sentrum: Jeg er en 30 år gammel jente som i desember 2014 ble feiloperert. Denne operasjonen medførte en stor nerveskade i skulderen, mer nøyaktig beskrevet deltoid muskelen. Denne muskelen forsyner fire andre muskler i skulderen og tilfører den funksjonen i skulderen som gjør at man kan løfte armen ut til loddrett og vannrett.

Omfanget av nerveskaden var så stor at jeg har vært 10 mnd. sykemeldt fra mitt yrke som fengselsbetjent. Nå etter Bailine behandling er jeg tilbake i 75 %. Jeg hadde min første behandling ved Bailine Hønefoss den 5. oktober 2015 (hos Kari-Anne) – fortsatte deretter, fra 12. oktober 2015 behandling hos Lisbeth ved Bailine Bergen.

Resultatene etter Bailine har vært fantastiske! Jeg er som ovenfor nevnt tilbake i 75 % arbeid, og planen er å være tilbake 100 % innen 18. desember 2015, cirka 12 mnd. etter operasjon. En nerveskade tar inntil to år før endelig resultat. Hadde det ikke vært for behandling ved Bailine, hadde jeg nok ikke vært tilbake så fort i arbeidslivet!

Etter utallige behandlinger hos forskjellige leger, fysioterapeuter, smerteklinikk etc. var jeg ganske sliten og lei av å prøve ut ting som ikke hadde effekt på skaden, som ikke gjorde ting bedre. Det var ved en tilfeldighet at jeg prøvde ut Bailine i Hønefoss, da jeg har en mor som benytter seg av Bailine. Jeg går nå 2 ganger i uken til behandling og resultatene blir bare bedre og bedre! Så jeg anbefaler på det sterkeste å prøve ut denne type Bailine behandling til andre som beklageligvis sliter med en nerveskade.

Sissel fra Bailine Lillestrøm: Jeg har invalidiserende leddgikt, reumatisk artrose, nedsatt lungekapasitet og osteoporose. Etter mange store operasjoner (den første i 1996) har jeg fått protese i kne og protese i albue. Min siste operasjon ble foretatt i 2013, det var i mine heler. Mine ankler var da så vonde at de ble vurdert til nødvendig operasjon med å sette inn protese, men det skulle avventes til smertene ble uutholdelig. Pga. alle mine operasjoner har jeg også fått store nerveskader i kroppen som igjen var så smertefulle at sterk medisinering ble nødvendig. Etter å ha startet opp med smertebehandling hos Bailine er det nå ikke lengre nødvendig med operasjon i mine ankler. Det vil si jeg trenger ikke å sette inn protese. Mine nervesmerter er blitt minimale så nå trenger jeg minimalt med smertelindring. Jeg har også mer riktig gange. og mine tær som har vært vonde og krokete i mange år, er nå nesten smertefrie og har rettet seg ut. En annen positiv ting med Bailine trening er at ved siste måling av min ben tettet har den blitt revansjert. Det hadde den ikke vært hvis jeg ikke hadde trent / fått behandling regelmessig på Bailine. Ikke bare smertelindring men super styrke trening uten belastning.

Siv - Kongsvinger: Jeg har prøvd Bailine og etter 7 mnd hadde jeg redusert min vekt med 18,1 kg og var 154 cm mindre. Nå har jeg kun 1 behandling pr. uke, dette for å opprettholde de flotte resultatene jeg har oppnådd. I tillegg får jeg kjempegod hjelp til min vonde rygg og nakke.


June, klient ved Bailine Straume: Jeg er en kvinne på 25 år som har gått med muskelsmerter og fibromyalgi i kroppen i mange år. behandlinger hos Bailine har vært en livsstilsendring for meg. Etter å ha prøvd ulike former for behandlinger var det fantastisk å komme til Marianne.

Allerede etter første time var min skjevstilte rygg styrket og holdningen var tydelig bedret. Marianne er veldig engasjert, og hjelper meg med mine utfordringer for en psykisk og fysisk bedre hverdag. Hun veileder meg personlig for min smertelindring, kosthold og aktivitet.

Etter en kort periode oppdaget jeg at kroppen min ble sterkere, jeg hadde mindre smerter i hverdagen og behovet for smertestillende tabletter avtok.

Jeg oppdaget også at jeg klarte å trene selv, selvfølelsen ble styrket, følelsen av å igjen kunne fungere... koordinasjon og balanse i kroppen blir bare sterkere. Den livskvaliteten jeg har i dag hadde jeg ikke hatt uten regelmessige behandlinger hos Bailine!

Dersom jeg ikke er på behandlinger noen uker blir jeg merkbart stiv og vond i kroppen.

Jeg fungerer bedre og har mere overskudd i hverdagen enn jeg kan huske på mange år. Jeg hadde egentlig gitt opp, og sverget til medisiner for lindring, men nå som blod- gjennomstrømming og muskler arbeider i kroppen, er det godt å være meg igjen- Føle meg i live, i egen kropp.

Anne Karin, klient ved Bailine Porsgrunn: Anne Karin har slitt med smerter i nakke, rygg, ben og armer. I tillegg har hun slitasje i nederste ryggvirvel. På grunn av dette har hun hatt et stillesittende liv de siste to årene.

Etter åtte timer med Bailine har hun fått et nytt liv! Med små endringer i kosthold har til og med mageproblemene blitt vesentlig bedre:

"Jeg er strålende fornøyd etter 8 behandlinger hos Lise. Cm og kilo forsvinner og ryggen er snart smertefri nå spretter jeg rundt på toppturer i skogen og nyter livet. Tusen takk til fantastiske Lise "

Jørgen B. Grønlie, klient ved Bailine Oslo Sentrum: I over 25 år har jeg hatt vondt i korsryggen. I perioder har jeg ikke kunnet stå oppreist og har måttet ligge for å rette opp ryggen. Jeg har måtte gå «foroverlent» i perioder og har til tider vært veldig plaget av smerter i ryggen. Jeg har fått hjelp hos både Kiropraktor og fysioterapeuter ++, men det har ikke hjulpet på sikt. Det ble gradvis verre. En del av skylden må jeg trolig ta på min egen kappe, da jeg ikke har klart å følge de øvelsene jeg har blitt anbefalt å gjøre. Det må igjen ses på bakgrunn av at jeg ikke har merket forskjell når jeg har gjort øvelsene.

For ca. 6 mnd. siden ble jeg anbefalt å ta en prøvetime hos Bailine i Akersgaten i Oslo. Jeg tenkte, hvorfor ikke prøve noe nytt. Allerede ved første behandling merket jeg store endringer. Det var som om ryggen ble «løftet på plass» ved første behandling. Effekten varte et par timer, så var det tilbake som før. Jeg fulgte imidlertid rådet om å fortsette å ta behandlinger ukentlig. Det er noe jeg er svært takknemlig for i dag. Etter ca. 2 måneder forsvant ryggplagene. Jeg kan både trene og jobbe normalt. En tilstand som jeg ikke trodde var mulig å få tilbake for ca. 6 mnd siden. Jeg kan anbefale Bailine på det sterkeste.


___________


Bailine håper at merverdiavgiftsfritaket blir beholdt urørt.

ความคิดเห็น


Bailine

bottom of page